כאשר אתם רוצים להקים עסק חדש חשוב שיהיה לכם חזון והרבה מאוד אמונה בדרך. לא קל להקים עסק חדש והרבה פעמים אתם צריכים לגייס אנשים שילכו אחריכם בעיניים עצומות בעוד יש הרבה אי וודאות. כל מדריך יזמות מדבר על אותן תכונות האופי של היזם. דברים אלו, חשובים ככל שיהיו עדיין משאירים אתכם בשלב התאורטי. אבל עבור רבים יש צורך במדריך מעשי להקמת עסק. אז להלן הסבר קצר על הצעדים הראשונים לרישוי עסק.
רישוי עסקים מתחיל בראשות המקומית הרלוונטית עבורכם, כלומר המקום בו העסק שלכם צפוי לפעול. ישנם גורמים רבים המעורבים ברישוי העסק, לצורך הדוגמה המשטרה ומכבי האש (זה תלוי מאוד בסוג העסק ואופי פעילותו). לצורך הנוחות והסדר הטוב את הבקשה אתם עושים בעייריה ומשם היא מועברת לכל שאר הגופים הרלוונטיים. טוב שכך, זה חוסך לכם הרבה כאב ראש. תהליך רישוי העסק מתחיל במילוי הטפסים בעירייה או בראשות המקומית.
שימו לב שבמקרים רבים הגופים השונים אשר צריכים לתת את דעתם בעניין יכולים להציב לכם תנאים לצורך רישוי העסק. לדוגמה מכבי האש אחראיים לבדוק הרבה דברים הנוגעים לבטיחות העסק והם יכולים להציב לכם תנאי שאתם חייבים למלא בשביל לקבל את הרישיון לעסק. לפעמים מקבלים תנאים מקדימים שחייבים לעמוד בהם בטרם מקבלים רישיון לעסק. אך בהחלט ישנם מקרים בהם מקבלים אישור זמני המאפשר לכם להתחיל לפעול אך יש לכם חלון זמן ליישם את התנאים. מסיבה זו תוכלו לראות 4 סוגים שונים של רישיונות עבור עסקים: רישיון תקפותי, רישיון לצמיתות, היתר זמני ורישיון זמני. למרות שהמושגים נשמעים מאוד דומים לכל אחד יש את המאפיינים והנסיבות שלו.
עסקים שונים – תנאים שונים
חשוב להפנים שלכל עסק יש אופי אחר הנובע מהפעילות שלו. זוהי הסיבה מדוע על כל עסק חלות תקנות שונות. עסק קטן המציע שירותים באמצעות האינטרנט אינו דורש את אותם האישורים כמו מפעל המייצר חומרים כימיים לתעשיית הדפוס לצורך הדוגמה.
רישוי העסק הוא רק אחד הצעדים בדרך לעסק עצמאי משלכם. אלו הן פרוצדורות שיש לעשות ואין להיבהל מהן. כמובן שהדרך הטובה ביותר היא לעשות זאת בעזרת מומחים לדבר אשר מכירים את כל הדרישות ויכולים לסייע לכם להתנהל ביעילות גדולה יותר מול הרשויות.