נושא העיצוב של סביבת הלימודים מוכר לכל מי שעוסק בחינוך. אלו יכולים להיות גני הילדים או כיתות בתי הספר אותם תמיד נרצה לקשט. יש לכך שתי סיבות עיקריות : סיבה ראשונה היא ליצור סביבה נעימה עבור הילדים במערכת החינוך. הרי הילדים נמצאים שם חלק ניכר מזמנם ונרצה ליצור עבורם סביבה נעימה, אוהבת, תומכת ומחבקת וחלק מזה נעשה באמצעות העיצוב. הסיבה השני היא שילוב המסרים החינוכיים בעיצוב, כלומר העיצוב מהווה דרך נוספת להעביר מסרים חינוכיים שלא רק באמצעות שיעורים דידקטיים. רבים מאתנו זוכרים א הקישוטים בבית הספר, אפילו שעברו שנים רבות.
מי שחושב שעיצוב כיתות ועיצוב של סביבת הלימודים הוא דבר המתאים לגני הילדים והכיתות הנמוכות טועה בגדול. העיצוב נשאר רלוונטי גם כשהילדים גדלים ומגיעים לבית הספר התיכון. ההבדל הוא שהעיצוב הופך להרבה יותר מאתגר. יש צורך בעיצוב מתוחכם וחדשני אשר ידבר אל בני הנוער. כלומר דווקא איה שלפעמים נדמה שהעיצוב הוא פחות רלוונטי דרושה תשומת לב יותר מקצועית לנושא. זהו גיל בו הילדים מאוד סקרנים וביקורתיים והם דורשים עיצוב מאתגר.
החשיבות של עיצוב בגן או בבית הספר עולה בקנה אחד עם החשיבות של המוסד מבחינה חינוכית. אם מדובר בגני ילדים, זהו המקום בו הילדים פוגשים ילדים אחרים ויוצרים קשרים חברתיים עם ילדים בני גילם. כל האינטראקציה נערכת באמצעות משחק והעיצוב הוא חלק מהסביבה המשחקית. העיצוב מסייע לילדים לפתח את זהותם. באותו המידה בכיתות הגבוהות העיצוב מסייע בהכנת התלמידים לחיי האזרחות הבוגרים, העצמאיים והאחראיים במדינה.