חום מהווה חלק חשוב בתהליכי ייצור שונים, מפעלים רבים מהתעשיות הפטרוכימיות ועד תעשיות המזון נזקקים לחום בתהליכי הייצור שלהם. מפעלים אלו עושים שימוש במערכות חום תעשייתיות המאפשרות לתהליך הייצור להתנהל כפי שצריך ולהבטיח יעילות וחיסכון.

על מנת להפיק חום יש צורך במקור אנרגיה. אנרגיה היא משאב יקר עבור המפעל. בזבוז אנרגיה וחוסר יעילות מעלה את עלויות הייצור ופוגע ברווחיות המפעל ואך ביכולתו להתמודד בשוק התחרותי. מסיבה זו מערכות חום תעשייתיות חייבות להקפיד על יעילות אנרגטית המתבטאת בין היתר בבחירה נכונה של מקור האנרגיה, ניצול מרבי של הארנגיה כולל ניצול חום שיורי.

יעילות אנרגטית היא כלל ברזל בתעשייה, אך כמובן שישנם שיקולים נוטספים אותם צריך לקחת בחשבון.

מערכות חום לתעשייה – החזר השקעה

מפעל הוא בסופו של דבר עסק המתנהל לפי סטנדרטים כלכליים ומתמודד עם שוק תחרותי. כאשר מפעל משקיע במערכות חום תעשייתיות הוא מצפה להחזר השקעה וערך מוסף אשר יביא להגדלת התשואה. על מנת לקבל את אותו החזר השקעה יש צורך ביעילות אנרגטית שכבר הזכרתי, אך גם עמידות גבוהה של המערכת.

עמידות של מערכות חימום לתעשייה היא אינה דבר מובן מאליו. מערכות חום לתעשייה מתמודדות עם עומס עבודה, לפעמים 24 שעות ביממה,. בתהליכי הייצור מערכות החום עלולות להיחשף לתהליכים קורוסיביים ובלאי, דבר אשר עשוי לפגוע בפעילותן. מפעלים, נדרשים למערכות חום חזקות, עמידות ואמינות. אחרת הדבר עלול לגרום להוצאות תחזוקה גבוהות והשבתת קו הייצור.

לכל מפעל ישנם תהליכי ייצור וצרכים שונים, ולכן מערכות חום תעשייתיות הן מערכות הדורשות התאמה אישית עבור כל קו ייצור. לצורך הטמעתן יש צורך גם בהכשרת עובדים לבקרה ותחזוקה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *