אם היינו חוזרים 80 שנה אחורה בזמן לא היינו מוצאים היצע פונטים עשיר כמו היום. בעבר, תעשיית הדפוס שהייתה צרכנית הפונטים היחידה, לא נזקקה לכל כך הרבה פונטים שונים. אך מה קרה שבמהלך המאה העשרים נוספו עוד ועוד פונטים והגענו להיצע כל כך גדול?
תחיית השפה העברית ותקומתה של מדינת ישראל
הסיבה הראשונה לריבוי הפונטים בעברית היא תקומתה של מדינת ישראל. לראשונה בעידן המודרני קמה מדינה יהודית שבה העברית היא השפה הדומיננטית. לאחר שנים שבהם השפה העברית הייתה שפת הקודש, פתאום החלה תרבות עברית חדשה, מעיתונים וספרים, ועד כרזות פרסום ותעמולה פוליטית בשפה העברית. וכך באופן טבעי עלה הצורך והביקוש בפונטים עבריים. אך האם זה מסביר את הריבוי העצום?
גם לטכנולוגיה הייתה השפעה על ריבוי הפונטים בעברית. השינויים הטכנולוגיים הביאו לנו את המדיה הדיגיטלית אשר נזקקה לפונטים משל עצמה. המעבר למדיה דיגיטלית הציב אתגרים חדשים, ובעיקר כאשר עברנו למסכים קטנים. פונטים אשר התאימו לכרזות מודפסות לא יכלו לתת מענה לצרכים המיוחדים של המדיה הדיגטלית וכך הם המשיכו להתפתח. השינויים הטכנולוגיים הם שינויים עולמיים. כלומר הם אינם דבר ייחודי למדינת ישראל, אך השילוב של השינויים הטכנולוגיים, לצד מדינה עם תרבות עברית הוליד את הצורך בפונטים נוספים בעברית.
הטכנולוגיות המודרניות שינו גם את השוק ובמידה רבה הפכו אותו למשוכלל יותר, כלומר בעל תחרות גדולה יותר. כיום לכל מוצר ישנם ספקים רבים וכך נולד הצורך בבידול. בידול הוא אסטרטגיה שלמה ואינו נקבע על ידי פונטים, אך הפונטים הם בהחלט חלק מהתמונה המלאה. עם השנים למדנו להבין את השפעתם של הפונטים ואת המסרים שכל פונט מעביר. הם הפכו להיות כלי בהם אנו משתמשים בפרסום. וכאשר ישנה תחרות גדולה וצורך חזק בבידול, נולד גם הצורך בפונטים ייחודיים לכל עסק.
כיום הפונטים ממשיכים להתפתח ולהתחדש. השינויים הטכנולוגיים אשר יצרו את הביקוש לפונטים חדשים, גם פתחו את הדרך להתפתחות מהירה של פונטים. היום כבר אין לנו צורך בגלופות וכל ההליך של יצירת פונטים חדשים הוא פשוט וקל. הוא דרוש אנשי מקצוע, אך אין צורך בהקצאת משאבים רבים וניתן בקלות להפיצם. נושא הפונטים הוא נושא מעניין מאוד וניתן למצוא אתרים רבים העוסקים בנושא פונטים והורדת פונטים.