בטיחות בעבודה בגובה
עבודה בגובה

עבודה בגובה היא מקצוע שיש בו סיכונים מיוחדים, בהתאם לכל יש בו תקנות בטיחות מיוחדות. על פי החוק כל עבודה הנעשית במעל 2 מטר מהקרקע מוגדרת כעבודה בגובה. 2 מטר הוא גובה מספיק לגרום לפגיעה מסוכנת אצל עובד שחס וחלילה נופל מגובה זה. אנשים שעובדים בגובה יכולים להיות פועלי בניין העובדים על פיגומים, מנקי חלונות בסנפלינג, מתקיני אנטנות, צבעים ועוד הרבה מקצועות. כל ההתייחסות לנושא העבודה בגובה היא מנקודת מבט בטיחותית, נפילה מגובה עלולה לגרום לפגיעה אנושה ואף למוות.

על פי הסטטיסטיקות של משרד התמ"ת מידי שנה יש למעלה מ 20 הרוגים בתאונות הקשורות לעבודה בגובה, רובן בתחום הבנייה. בנוסף ישנן תאונות נוספות המוגדרות כקלות ולא מדווחות למשרד התמ"ת. מספרים אלו ממחישים את הצורך בהסדרת כל הנושא של עבודה בגובה כתחום מקצועי בעל כללי בטיחות משלו.

בשל הסכנות, לתחום העבודה בגובה ישנן תקנות בטיחות מיוחדות אשר נקבעו על ידי משרד העבודה ויש להן תוקף של חוק. לתקנות השונות בעצם יש שתי מטרות: האחת, קביעת תקנות אשר ונוהלי בטיחות אשר יצמצמו את היקף התאונות, השנייה היא שימוש באמצעי בטיחות להקטנת הנזק במקרה של תאונה. נתון מעניין, אשר צריך לעניין כל מי שעוסק בעבודה בגובה הן בתור עובד והן בתור מנהל הוא האחריות – החקיקה מייחסת תחומי אחריות לאחראי ולמבצע בפועל של העבודה. הנהלים השונים אף כוללים התייחסות נקודתית לסוגים שונים של עבודה בגובה.

מי שעוסק בעבודה בגובה חייב לעבור הכשרה מתאימה לפני הכול ואך להשתתף בהדרכות רענון תקופתיות. עבודה בגובה דורשת מהעובד לדווח על כל מצב רפואי אשר יתכן ויסכן אותו, במקרים מסוימים, כמו מטפסי תרנים, ישנו צורך בבדיקה רפואית. עובד שהוכשר והוסמך וכשיר מבחינה רפואית יכול לעבוד בגובה אך חובה עליו להשתמש בציוד המגן האישי המוגדר בחוק. משרד התעשייה והמסחר מרכז את תחום העבודה בגובה ומקיים קורסים מיוחדים בנושא. מטרת הקורסים היא להכשיר עובדים לתחום העבודה בגובה. כל מי שעבר הסמכה נרשם באופן אוטומטי במאגר של משרד התעשייה והמסחר. במידה ואתם מחפשים עובד לעבודה בגובה, תוכלו לחפש במאגר זה ולוודא על פי מספר תעודת הזהות שמדובר באיש מקצוע מוסמך לעבודה בגובה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *