הדפסות תלת ממד הן לא רק עבור יצור רכיבים, מודלים לייצור ומשחק, גם ארכיטקטים יכולים להפיק הרבה תועלת מהדפסת תלת ממד ובאופן טבעי רבות מהמדפסות מכוונות לפלח שוק זה. אז בואו נשמע קצת על השימושים של הדפסות תלת ממד בתחום האדריכלות.

עולם האדריכלות המודרני הוא עולם תחרותי מאוד בו פירמות אדריכלים מתחרות ביניהן על פרויקטים בארץ ובעולם. במקרים רבים כאשר ממשלה, רשות מקומית ,גוף פרטי או יזם שואפים להקים פרויקט הם מציעים מכרז ובו חברות אדריכלים שונות מגישות הצעות בתקווה שיבחרו בפרויקט שלהן. במצבים כאלו כל חברה מציגה את המודל שלה לפרויקט על מנת שהגורם המחליט יוכל להתרשם ולבחור מבין האפשרויות השונות. אך הצגת שרטוטים אדריכליים אינה רלוונטית במקרים אלו, היא אינה מסייעת לראות בקלות כיצד יראה הפרויקט המוגמר. במקרים רבים האדם או הועדה אשר צריכה לקבל את ההחלטה בכלל אינה מורכבת מאדריכלים ולכן קיים צורך ברור להציג מודל אותו כל אחד יכול להבין בצורה ויזואלית. וזוהי בדיוק הנקודה בה ההדפסה התלת ממדית מגיעה לעזרתנו.

הדפסות תלת ממד – שיפור היעילות

שימוש במודלים תלת ממדים נעשה עוד לפני עידן ההדפסות התלת ממדיות, אך האמצעים לבניית המודל היו שונים. מודלים אדריכליים נבנו בידי אנשי מקצוע אשר עמלו עליהם שבועות ואפילו חודשים למודל אחד, דבר שעיכב את הפרויקט וכמובן גרם לעלויות גבוהות מאוד. דמיינו לעצמכם מצבים בהם נאלצתם להכין דגם אחד לראש העיר, דגם שני למהנדס העיירה ודגם שלישי ליזמים… ברור לכם שהכול התנהל באטיות וחוסר יעילות.

הופעתן של מדפסות התלת ממד חוללה מהפכה בתחום המודלים האדריכליים; היא מאפשרת יצירת מודלים במהירות שיא כבר בשלבים הראשונים של הפרויקט. ניתן להכין אותם בכמה העתקים בשביל בעלי תפקידים שונים ואף בגדלים שונים. הכנת המודל הפכה מפרויקט של חודשים לפרויקט של שעות.

עוד יתרון של הדפסות תלת ממד לשימושים ארכיטקטוניים הוא היכולת להדפיס אותם ישירות מתוכנת ה AutoCAD המפורסמת אינה מקובל מאוד לעבוד בתחום האדריכלות. העובדה שהתכנה תואמת לעבודה עם מדפסות תלת ממד מקצרת ומזרזת את כל ההליך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *