הידעתם שציורי שמן קדומים נמצאו במערות באפגניסטן? רוב האנשים מזהים את ציורי השמן עם אירופה הקלאסית והדור של ליאונרדו דה וינצ'י או קלוד מונה. נכון שהם תרמו תרומה לרבה לציורי השמן אך אנו יודעים בוודאות שזה התחיל עוד הרבה קודם לכן באסיה ומשם התפשט לאירופה. עד הגעתם של צבעי השמן לאירופה, הציירים האירופאים השתמשו בצבעי טמפרה העשויים מביצים ולהם חסרונות רבים.
כיום, כאשר רוצים לצייר בצבעי שמן, יש לגשת לחנות ולרכוש צבעי שמן. אך פעם הציירים נאלצו להפיקם באופן עצמאי. לכל צייר היה המתכון שלו לפיו הוא ערבב שמנים עם ביחד עם פיגמנטים של צבע. מאז חלו תמורות רבות והיום צבע נמכר בשפופרות. אך לעומת זאת הטכניקה עצמה לא השתנתה הרבה – תחילה מציירים באמצעות פחם ולאחר מכן מורחים את שכבות הצבע. לציורי שמן ישנו אופי מיוחד הנובע לא רק מהצבעים ואובייקט הציור אלא גם משיטת המריחה המאפשרת לצייר לבטא רגש ותחושה בצורה מאוד מקורית.
אנשים רבים רוכשים תמונות שומן על מנת לקשט את הבית שלהם, אך בעבר זה לא היה אפשרי. בעבר תמונות השמן היו נחלתם של האצילים, המלכים ואנשי הדת בכנסייה. היום ניתן לרכוש תמונות שמן לבית במחבר עיצובים המתאימים לעיצוב הבית שלכם. גם כאשר נראה שאין יותר מה לחדש בתחום תמונות השמן, האומנות הביאה לנו את תמונות השמן בחלקם אשר הפכו לדבר מאוד פופולרי בבתים רבים.
למי שלא מכיר, תמונה בחלקם היא סט המכיל מספר תמונות המשלימות אחת את השנייה ליצירת אומנות אחת. אין כללים לגבי צורת החלוקה, כל צייר יכול לחלק את התמונה בדרך מקורית משלו. תוכלו למצוא תמונות שמן בחלקים אשר מחולקות לשני חלקים או יותר, לעתים הם שווים בגודלם ולפעמים הם בגדלים שונים אשר אינם אחידים (כאשר זה משרת את המטרה העיצובית של תמונת השמן). לעתים תתקלו במושג תמונת שמן מודולרית – תמונת שמן בחלקים ותמונת שמן מודלורית הם שני שמות של אותו הדבר.